در این مقاله قصد داریم که به ارائه اطلاعاتی در مورد طراحی خط تولید صنایع غذایی بپردازیم اگر به دنبال این هستید که در مورد طراحی خط تولید صنایع غذایی اطلاعاتی را بدست آورید در این مقاله همراه ما باشید طراحی خط تولید صنایع غذایی بسیار حائز اهمیت و باید طراحی آن از استانداردهای لازم برخوردار باشد تا در نهایت بیشترین بازدهی را به همراه داشته باشد.

آشنایی با خطوط تولید صنایع غذایی

خطوط تولید صنایع غذایی یکی از با اهمیت ترین خط های تولید در یک کشور محسوب می شوند در بسیاری از کشورها رسیدن به خودکفایی حاصل کیفیت بالای خطوط تولید صنایع غذایی است.طراحی خط تولید صنایع غذایی یکی از پر اهمیت ترین هاست در زمینه طراحی خط تولید کارخانجات. در کشور ما نیز خطوط تولید صنایع غذایی از اهمیت و ارزش بسیار بالایی برخوردار است و از آنجا که شرایط طبیعی مناسب در کشورمان وجود دارد فرصت خوبی برای سرمایه گذاران فراهم می باشد تا با راه اندازی خطوط صنایع غذایی بتوانند به بهره وری های لازم برسند. پیش از هر چیز آگاهی در مورد اهمیت طراحی خطوط صنایع غذایی برای سرمایه گذاران و مجریان ضروری است.

 

کارخانه صنایع غذایی

 

طراحی خط تولید صنایع غذایی

در تعریف و مفهوم شناسی طراحی خط تولید صنایع غذایی می توانیم بگوییم که طراحی خط تولید صنایع غذایی در واقع رابطه ای است که میان گردش مواد، افراد، دیتا و برپایی روش های مناسب برای داشتن مجموعه ای هماهنگ با نگاه به شرایط پر بازده و اقتصادی برقرار می شود. در تعریفی ساده تر نیز می توانیم بگوییم که هدف از طراحی خط تولید صنایع غذایی یافتن مناسب ترین رابطه فیزیکی میان ماشین آلات، نیروهای انسانی، گردش مواد، بخش انبارداری، قسمت های خدماتی و رفاهی می باشد. برای این که بیشترین کارایی اقتصادی برای دسترسی به این هدف میسر شود ضروری است که در خط تولید صنایع غذایی جریان مواد در مدت زمان بسیار کوتاهی با صرفه معقول و در بهترین شرایط منتقل شود. این موضوع از آنرو اهمیت دارد که هر چقدر مواد تولید شده در کارخانه کم تر بمانند جذب هزینه ها نیز در مدت کمتری انجام خواهد گرفت.

 

اهمیت خط تولید صنایع غذایی

 

اهمیت طراحی خط تولید صنایع غذایی به صورت صحیح

طراحی خطوط تولید صنایع غذایی بصورت صحیح و مناسب را می توانیم این چنین ترسیم کنیم:

در فرآوری مواد حرکتی روان شکل می گیرد که در اصطلاح به آن Material Handling گفته می شود.

هماهنگی فیزیکی و ترتیب قابل قبول بین تمامی دستگاه، مواد، افراد و سایت برقرار می شود.

انتقال وسایل به صورت مطلوب انجام می پذیرد و همچنان به منظور ایجاد تمرکز و پویایی شاهد مکانیز خوب و روش های عملیاتی مناسب در تولید خواهیم بود.

با استفاده از الگو ها برنامه ریزی دستگاه ها در ترتیب خوبی قرار می گیرند که گردش مواد را با بالاترین اصول انجام خواهد داد که نتیجه آن کاهش هزینه خواهد بود.

زمانی که طراحی خط تولید صنایع غذایی اصولی باشد با کاهش هزینه ها، قیمت تمام شده نیز کم تر می شود و سود نیز افزایش خواهد یافت.

 

ویژگی طراحی خط تولید صنایع غذایی مناسب

طراحی خطوط تولید صنایع غذایی مناسب باید از چه ویژگی هایی برخوردار باشد؟ یک طراحی خوب که برای خطوط تولید بکار گرفته می شود باید در پی برقراری تعادل اقتصادی مطلوب میان همه عرصه های تولید، تعمیر و نگهداری، تاسیس بنا، ایمنی، مسائل محیط زیستی، حراست و پیش بینی های مربوط به آینده باشد.

 

طراحی خط تولید کارخانه صنایع غذایی

 

نکاتی درباره طراحی خطوط تولید صنایع غذایی

با توجه به این که در صنایع غذایی تجهیزات و دستگاه های به کار رفته مستقیما با مواد غذایی مختلف در تماس می باشند لذا ضروری است که جنس مورد استفاده برای تجهیزات و لوازم از مقاومت بالایی در برابر محیط های اسیدی و قلیایی برخوردار باشد و امکان تمیز کردن آن نیز به راحتی فراهم شود. آلیاژهای اصلی که در صنایع غذایی مورد استفاده قرار می گیرند از جنس استیل هستند که زنگ نمی زنند. یکی از مهم ترین نکاتی که در طراحی خط تولید صنایع غذایی باید به آن توجه داشت اتاق تمیز است که وجود آن در کارخانجات پر اهمیت است. 

یکی دیگر از مهم ترین نکاتی که باید در این نوع از طراحی ها مورد توجه قرار بگیرد این است که از تکنولوژی های نیوماتیک و الکترونیک استفاده شود. ضروری است که در خطوط تولید صنایع غذایی داشتن و ایجاد محیط کاملا بهداشتی و بدون کوچکترین آلودگی رعایت شود برای همین منظور به کارگیری روغن های صنعتی، گریس و سایر روانکارها مورد پذیرش نیست به همین دلیل نوع یاتاقان انتخاب شده باید مورد توجه قرار بگیرد.

در طراحی مربوط به تجهیزات و صنایع غذایی استفاده از یاتاق های کنس دار می تواند یک گزینه عالی برای جلوگیری از آلودگی های احتمالی باشد. با استفاده از این یاتاقان ها شاهد دو مزیت خواهیم بود اول این که مواد خارجی به داخل یاتاقان ها نفوذ نخواهد کرد و در کار آن ها اختلال ایجاد نخواهد کرد و دوم این که زمانی که یاتاقان ها نیازمند روانکاری باشند و به آن ها گریس و روغن های صنعتی اضافه شود در این صورت این مواد به بیرون از یاتاقان درز نخواهد کرد و در نتیجه در خطوط صنایع غذایی شاهد آلودگی مواد خوراکی نخواهیم بود و اصول بهداشتی نیز در بالاترین سطوح رعایت خواهد شد و یک خط تولید با شاخصه های استاندارد خواهید داشت.

 

امتیاز دهید :
نظرات کاربران
ارسال نظر